Menu

Voluntariat

Adina Cristea

adina cristea - black&whiteAre o experiență de 9 ani în programe de educație non-formală și voluntariat. A fost pe rând voluntar, coordonator local și național în cadrul YouthBank România (www.youthbank.ro). YouthBank este un program de educație non-formală ce oferă tinerilor un cadru în care să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Anual în România în medie 15 tineri din fiecare oraș în care este implementat programul YouthBank cu vârste între 15 și 20 ani, cunoscuți ca “cei mai tineri bancheri din România” constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceenii. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. În prezent Adina este implicată în rețeaua internațională YouthBank și este consultant în cadrul a diverse proiecte de voluntariat.

Anca Nastase

foto_profil_Anca_NastaseAnca Nastase este de 4 ani Directorul Executiv al Federatiei VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania. VOLUM a fost principalul promotor tehnic al adoptarii legii voluntariatului 78/2014, si este una din cele mai mari federatii de ONG-uri din Romania cu 70 de ONG-uri membre in intreaga tara din toate domeniile de activitate. Federatia dezvolta campanii nationale de promovare a voluntariatului, documente resursa pentru aplicarea corecta a legii voluntariatului si proiecte de corelare legslativa si de politici publice in domeniul voluntariatului cu alte strategice in Romania. Anca lucreaza in sectorul ONG de 7 ani, si are o experienta extensiva de lucru in managementul organizatiilor nonprofit, advocacy pentru cauze nonprofit, atragere de fonduri pentru cauze nonprofit si organizari de evenimente.

Oana Rusu

oana rusu

Oana Rusu are o experienta de peste 5 ani in domeniul serviciilor psihosociale pentru pacientii oncopediatrici, beneficiarii Asociatiei Little People Romania. De asemenea este coordonatorul pacienților din Clubul Temerarii, cea mai mare si activa comunitate de tineri supravietuitori de cancer din Europa.
A manageriat proiecte nationale si locale care presupun coordonarea voluntarilor.
Responsabilitatile sale includ comunicarea cu presa si mediatizarea activitatilor din cadrul Asociatiei Little People Romania.

Tussay Szilárd, YMCA Transilvania director executiv

Foto_Tussay SzillardTussay Szilárd este consilier de tineret al Eparhiei Reformate din Ardeal, director general al YMCA Transylvania. De la perioada când era încă în școală a crescut aproape de biserica reformată respectiv de voluntariat. La început era voluntar, ca conducătorul tineretului de la Biserica Reformată Centrală din Cluj. Aici a ajuns în contact cu organizația națională YMCA Transylvania, unde era membrul echipei pentru întreținerea relațiilor internaționale. A participat și coordonat mai multe proiecte naționale și internaționale. Din 2012 este membru de conducere ca coordonator de programe al European Fellowship of Christian Youth ca voluntar, unde este responsabil pentru programe internaționale, schimburi de tineret respectiv traininguri. Szilárd este membru al Ansamblului Folcloric Bogáncs din Cluj, unde este și instructor pentru copii. A fost studentul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Pentru Szilárd timpul liber înseamnă sport pe lângă dansul popular și îi place să fie înconjurat de tineri, să organizeze și să călătorească. Motivația lui este stilul de viață plină de energie.