Menu

Proiecte in folosul mediului

Mihai Gotiu, Romania Curata, Rosia Montana

gotiuScriitor și jurnalist, fost redactor șef al publicațiilor Ziarul Clujeanului, Clujeanul și Viața Clujeanului, coordonator editorial al proiectului România Curată (Societatea Academică din România), autor de cărți de poezie, proză și jurnalism (printre care și Afacerea Roșia Montană), premiul Green Awards Romania 2012, dublu premiat la Galele Superscrieri 2012 și câștigător al Bursei europene de excelență în jurnalism ”Milena Jesenska” (Institut for Human Sciences, Viena, 2014).

Csibi Magor ,WWF

csibi magor

Crede în schimbare și evoluție și este pasionat de a găsi moduri de a începe, de a alimenta și de a grăbi acest proces si astfel se justifica prezenta sa in cadrul acestui eveniment, in cadrul caruia in prim-plan sunt tinerii.
Sustine ca toată viața lui de până acum a fost o căutare continuă pentru cel mai bun loc unde ar putea sprijini schimbările cat mai eficient. Așa a ajuns să fie, pe rând profesor la universitatea Babes-Bolyai, consilier pentru Președintele Parlamentului României, membru al Parlamentului European, fondatorul Think Outside the Box – o platforma on-line de știri care promovează abordările constructive – și nu in ultimul rand, director al WWF-România.

ROMANIA ZARNESTI 27OCT12 - Liviu Cioineag, general manager at the Zarnesti Bear Sanctuary in Romania, funded by WSPA. With over 160 acres (70 hectares) spread over a wooded hillside, it is Romania's first bear sanctuary and today houses 67 bears rescued from ramshackle zoos and cages at roadside restaurants. jre/Photo by Jiri Rezac / WSPA © Jiri Rezac 2012

Liviu Cioineag, Coaliția Natura 2000 din România

Liviu Cioineag profeseaza în domeniul protecţiei mediului, implicându-se activ in implementarea măsurilor de conservare a siturilor Natura 2000. El si echipa sa lupta impotriva abuzurilor in arii protejate, monitorizează si sustine modificari legislative menite să sustina activitatea custozilor si administratorilor de arii protejate. Punand in legatura expertii din domeniu, reteaua Federatiei Natura 2000 sustine crearea unei retele puternice de activisti in materie de protectie a biodiversitatii.
Liviu Cioineag este expert in comunicare si advocacy, avand o bogata experienta in mass-media. Misiunea in mediul ONG a debutat sub semnul protectiei animalelor, in special a ursilor. Licentiat in Stiintele Educatiei, a implementat programe de educatie in Brasov si a colaborat la realizarea strategiei naționale de educatie pentru protectia animalelor. Fost manager al sanctuarului de ursi Libearty Zarnesti, a reușit eliberarea a peste 15 urși captivi din conditii dure de captivitate, oferindu-le o nouă viață.

Lavinia Andrei

Lavinia Andrei

Lavinia Andrei este Presedintele Fundatiei TERRA Mileniul III, organizatie neguvernamentala de protectie a mediului. Absolventa a Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti (1988) si a unui Master in Administratia Publica din cadrul Universitatii Bucuresti, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala (2005) si-a continuat instruirea profesionala in cadrul unor programe internationale de valoare, organizate de Georgetown University (USA) si Cambridge University (UK). Lavinia activeaza in sectorul neguvernamental din 1993, insa a lucrat adesea cu actori guvernamentali si din sectorul bussines, atat in calitate de consultant cat si ca trainer, pe teme de dezvoltare durabila, energie, schimbari climatice. Alaturi de organizatia pe care o conduce a inregistrat cele mai mari succese, obtinand numeroase premii: – La prima editie a Galei Societatii Civile (2002), premiul I la categoria Protectia mediului cu campania „Salvati Rosia Montana”; – Cel mai bun Raport Anual (2007) – Forumul Donatorilor; – Premiul special „Zona libera de indiferenta” in cadrul primului festival international de film ecologist din Romania, EcoFest „Pentru sanatatea Pamantului”(2011) cu filmul „Macauba”; – Premiul de Excelenta oferit de Institutul European din Romania (IER), decembrie 2011 pentru aportul la dezvoltarea politicilor publice de mediu in Romania; – Premiul National Energy Globe (2012) cu proiectul „Biomasa inlocuieste lemnul de foc”. Ca urmare a acestui din urma premiu, Lavinia a fost desemnata Ambasador pentru 2013 pentru Energy Globe, o competitie mondiala de solutii pentru mediu, considerata “Oscarul pentru Mediu”.