Menu

IT ȘI INOVAȚIE

Bogdan Herea , Pitech + Plus

Bogdan-Herea2-e1424628575560-300x300

Bogdan Herea este un fost olimpic care a studiat cu bursă și a crescut profesional în Franța, iar o dată întors în țară a ales ca prin proiectele în care se implică să ofere oportunități celor care doresc să-și dezvolte potențialul.
În 2005 a fondat PITECH+PLUS, un grup de companii specializate în consultanță și outsourcing pe IT. Firma care acum a ajuns la 250 de angajați a fost mereu deschisă spre inovație și cunoaște realitatea cu care se confruntă această piață. Soluția pentru a avea oameni pe care piața de IT să-i absoarbă cu rapiditate este școala privată de IT, ACADEMY+PLUS, fondată de către Bogdan Herea în 2014.
Crede că educația este cea care poate schimba lumea, iar ACADEMY+PLUS aduce un concept inovativ în educație. Pasionații de informatică învață să fie viitorii angajaţi capabili să înţeleagă proiectele de pe piața de IT, nu doar dintr-o perspectivă tehnică, ci şi din perspective manageriale, de sales sau marketing, iar pe de altă parte, prin instrumente specifice, vor fi antreprenorii României de mâine.
Scopul lui Bogdan Herea este să ofere unor tineri talentați oportunitatea de a învăța după aceeași programă și metodă după care se pregătesc pasionații de informatică din Europa. Programul a fost dezvoltat în Cluj-Napoca, în urma unui acord de parteneriat semnat cu Scoala 42 din Paris. Profesorii au rol consultativ, iar evaluarea se bazeaza pe modelul „peer-to-peer”.Această școală va rămâne una gratuită, deoarece a ales să investească în oameni. ”Nu ești un om complet dacă nu te gândești la cei din jurul tău. Pentru mine asta înseamnă că dincolo de viața afacerii mele, îmi concentrez eforturile pentru a schimba ceva în bine și în societatea în care trăiesc.”, spune Bogdan Herea.

Andrew Taylor

Bogdan-Herea2-e1424628575560-300x300

Managing Director at Endike Associates Ltd.


Cornelius Brody

Foto_Teodora Enache

As founder and long-time CEO of iQuest, Cornelius has had a central role in shaping the company´s vision and direction for the first 16 years of its existence. During this period, he has built iQuest into a robust player in the software solutions and services market with a strong international client portfolio and an exceptional talent pool of 600 people. Along the way he helped establish a powerful company culture based on excellence, commitment and trust.
Starting January 1, 2015, Cornelius switched to the role of Chairman of the Board, handing over the operational leadership of the company to its new CEO, Jürgen Samuel. “It is a great fulfilment for me to be able to hand over the reins to a man who combines the experience and strategic thinking needed for this role with an exceptional personal integrity. This makes me confident that the new roles Jürgen and I took on January 1 are the right ones for helping iQuest thrive and move towards new levels of professionalism and value creation”.
Before founding iQuest, Cornelius worked as a management consultant for Gemini Consulting (Cap Gemini Group), his last position being Managing Director, Romania.
Cornelius holds a Master of Sciences degree in Computer Science from the Polytechnic University in Cluj, Romania and an MBA from INSEAD, Fontainebleau, France.

Gáspár István

Foto_Gaspar Istvan

Cluj Innovation Park S.A. – director tehnic

CREIC – manager Incubator


dr. Soós Anna, prorector UBB

Foto_Soos Anna

Conf.univ.dr. Soós Anna este prorectorul responsabil cu curriculumul, admiterea și de Linia Maghiară în cadrul Univeristății Babeș-Bolyai. Matematician de profesie, are activități de cercetare în următoarele domenii ca: fractali deterministici și stocastici, procese stocastice, mişcări browniene, ecuaţii diferenţiale stocastice, omogenizare pe fractali, analiză stocastică. A publicat mai multe cărți și lucrări științifice în domeniu.

Cosmin Cristea, Endava

Foto_Cosmin Cristea

Momentan coordonand activitatea disciplinei de development in Endava Cluj, e un practician in industria software, cu o experienta de peste 13 ani in principal in domeniul financiar bancar, avand responsabilitati de livrare a proiectelor pentru clienti din Europa de vest si Statele Unite.