Menu

Educație și Cercetare

Mihaela Girleanu – director executiv Organizația Națională “Cercetașii României” (ONCR)

Foto_Mihaela GirleanuMotto: “Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni dupălemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după mareaîndepărtată, nesfârşită.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Profesionist activ în sectorul nonguvernamental de peste 10 ani, Mihaela este promotor al unei societăți implicate, responsabilă social și guvernată de valori și principii etice.Motivația pentru care a preluat și se ocupă de managementul executiv al Organizației Naționale “Cercetașii României” (ONCR) rezidă în suprapunerea valorilor personale cu valorile fundamentale ale organizației: “Cred foarte mult în potențialul de schimbare asocietății în mai bine din prisma unei metode educaționale eficiente și cu impact național– Metoda Educațională Scout și a unui principiu care îmi guvernează activitatea: „Lasă lumea un pic mai bună decât ai găsit-o!”

Diana Certan

Foto_Mihaela GirleanuCitatul care o defineste atat la nivel personal cat si profesional este „Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” – Mahatma Gandhi – si in fiecare zi incearca sa traiasca schimbarea. Lucreaza de 12 ani in ONG-uri dintre care in ultimii 10 ani a fost alaturi de Fundatia Noi Orizonturi (FNO) ca si director de program si momentan Manager. Impreuna cu echipa a reusit sa creasca una din cele mai mari miscare de tineret din Romania (programul IMPACT), fapt pentru care au fost rasplatiti cu Premiul II la Gala Premiilor in Educatie, acordat de Fundatia Dinu Patriciu. In 2011 Diana a fost premiata de Institutul Aspen Romania in numele unei comunitati mai largi de organizatii educaionale si persoane care au adus contributii deosebite mediului educational romanesc, alaturi de Mugur Isarescu (“Leadership vizionar bazat valori) si premiul “In Serviciul Public, cu Demnitate”, acordat plutonierului Laurentiu Serban.A facut Facultatea de Stiinte Politice la Universitatea Babes Bolyai din Cluj si Masteratul in Dezvoltare Comunitara, realizat de Facultatea de Administratie Publica si Michigan State University si programul de Executive MBA Pilkington Ratiu Business School (Bucuresti). Profesional subiectele de interes sunt: managementul organizational, evaluarea programelor, teorii ale participarii si capitalului social, modele educationale, antreprenoriat social, politici de tineret.A facut parte din echipa care a castigat granturi pentru programele organizatiei – NOKIA/International Youth Foundation (750 000 USD) si Romanian American Foundation (333 000 USD), coordoneaza activitatea a 3 birouri operationale: Lupeni, Bucuresti si Cluj, a dezvoltat echipa FNO de la 4 angajati la 30 de angajati full time si part time si impreuna cu echipa isi doreste ca modelul IMPACT sa ajunga in cat ma multe locatii in Romania si in afara Romaniei (momentan programul se regaseste la nivel international in 9 tari).

Andrei Popescu

Foto_AndreiP_GSCTCoordonatorul Departamentului de Comunicare – Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP). A terminat liceul in Pitesti cu specializarea chimie biologie, Facultatea de Studii Economice (ASE) cu specializarea gestiunea afacerilor si a urmat cursurile masteratului de Comunicare Sociala si Relatii Publice la SNSPA in Bucuresti.Are cateva idei fixe precum educatia, invatarea nonformala sau voluntariatul. Motiv pentru care a fost voluntar in diverse organizatii de tineret unde fost implicat in serie de proiecte si evenimente locale, nationale si internationale. Rolurile asumate au variat de la lipit afise sau impartit de fluturase pana la formator, coordonator de proiect sau presedinte de organizatie. Din 1999 lucreaza in domeniul fondurilor europene pentru educatie in cadrul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale. Din 1999 pana in 2007 de sapte ani a lucrat pentru programul Grundtvig dedicat educatiei adutilor, iar in urmatorii sapte ani 2007 a coodonat programul Tineret in Actiune care finanteaza proiecte de invatare nonformala pentru tineri. Din ianuarie 2014 coordoneaza departamentul care se ocupa de comunicarea si provomarea programului Erasmus+. Ii place sa citeasca (in special SF&F), sa faca un pic de sport (desi nu exagereaza), prefera muntele (desi este nascut la mare) si rar zice nu jocurilor de societate.
-are cateva idei… fluide precum învățarea nonformală, voluntariatul și ONGurile. Motiv pentru care a fost voluntar în diverse organizații de tineret unde fost implicat în o serie de proiecte și evenimente locale, naționale și internaționale. Rolurile asumate au variat de la lipit afișe sau împărtit de fluturașe până la formator, coordonator de proiect sau președinte de organizație.

Andrei D. Mihalca

Foto_Andrei MihalcaVet, researcher, parasitologist and photographer from Cluj-Napoca. His main research topics include parasite ecology, wildlife health, vector-borne diseases and tropical parasitology.

Since 2006 he is conducting research in various tropical countries focused on the parasite diversity of domestic animals and wildlife. Together with colleagues from Czech Republic, he is responsible for the implementation of preventive veterinary programs in remote, tribal areas of Kenya. Since 2012, he is the coordinator of the European Network for Neglected Vectors and Vector-Borne Diseases. He has published more than 40 papers in impacted peer-reviewed journals and over 100 in various other journals and conference proceedings.

He is currently associate professor and vice-rector of the University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca. As a photographer, he has published in National Geographic Magazine and National Geographic Traveler and he was invited in various photo exhibitions.

Julian Hingley

Foto_Julian HingleyJulian is a career teacher with 35 years experience in the craft of the classroom. He first became acting head of school at the tender age of 27. Prior to joining Royal School, Julian was the Director of Transylvania College and taught for nine years in Bucharest as Director of the International British School and as Deputy Director at the International School where he was responsible for establishing the first Cambridge International Examinations programme in Romania and bringing the COBIS flag. Julian established Cross Frontier Education in 2008, which promotes the Directors’ Workshop label, and he advises students interested in applying to universities inside Britain. He is the architect behind the Teacher 2 Teacher România brand. Julian is a member of the Strategic Council for the Cluj IT Cluster, and is the education consultant for the British Business Group of Transylvania. He was voted as ‘Teacher of the Year’ Cluj, December 2012. He is the Honorary Founder of the S4E Fundatia which is the driver for this new fourth way education project.

Sorana Constantinescu

Foto_Sorana ConstantinescuSorana Constantinescu este doctorand în Sociologie absolventa a programului de masterat de Proiectarea Cercetării și Analiza Datelor derulat de FSPAC. Interesale sale de cercetare includ metode implicite aplicate in stiinte sociale, stereotipuri si studii de gen.


dr. Tonk Márton, profesor universitar, decan al Universităţii Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte din Cluj-Napoca

Foto_Tonk MartonDin anul 1996 asistent, apoi lector titular la Universitatea Babeş – Bolyai, Departamentul de Filozofie. În 2006 a devenit conferenţiar titular şi şef catedră la Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Departamentul de Studii Europene, Cluj, unde are cursuri de Istoria filosofiei, Istoria gândirii politice europene, Istoria ideilor politice, Istoria filosofiei maghiare, Istoria culturii, Politici educaționale. Din anul 2014 profesor universitar la Universitatea Sapientia.

Domenii de cercetare: istoria filosofiei: istoria filosofiei moderne, istoria filosofiei maghiare; istoria gândirii politice; idei şi ideologii politice în epoca modernă şi contemporană: teorii ale minorităţii, minorităţile şi UE, politici minoritare; politici educaţionale în UE: politica învăţământului superior, politica învățământului minoritar etc.

Este membru în organizaţii ştiinţifice şi profesionale precum Consiliul Științific Național al Cercetărilor Studențești, Academia Maghiară de Ştiinţe (Budapesta) (membru al corpului extern), Societatea Maghiară de Filosofie, Asociația pentru Dezvoltarea Evaluării în România (București), Asociația Politologilor Maghiari din România, etc. Membru a mai multor comitete naţionale şi internaţionale, având ca scop promovarea tinerelor talente.