Menu

Cea mai bună inițiativă de încurajare a antreprenoriatului

Business

Inițiativă ( atelier, curs, târg, conferință, proiect, etc.) care să încurajeze spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, să își folosească competențele și să îți pună ideile în aplicare.

Cuprins

Cea mai bună inițiativă de încurajare a antreprenoriatului

Tabără antreprenorială pentru tineri – Karácsony Zsolt.

Leaders Academy – Neaga Vlad Ionut.

#defineSchool – Iosif Cristin.


 

Tabără antreprenorială pentru tineri – Karácsony Zsolt

Trei motive pentru care participantul consideră că ar putea să câștige: În 2015 am organizat a 6-a ediţie. Este un eveniment de tradiție pentru tineri, tineri antreprenori, ce dovedeşte necesitatea programului. Oferim participanţilor un cadru practic, printr-un joc de simulare a deciziilor antreprenoriale, în cadrul căreia se vor simţi mai aproape de complexitatea afacerii, tainele economiei. Pe parcursul taberei echipele formate din candidaţi vor lua decizii, care pot fi importante pentru ei, când vor ieşi în mediul real antreprenorial.

Asociaţia JBC consideră că stimularea creativităţii tinerilor în domeniul economic şi social este o provocare majoră. Problema la care tabăra economică oferă soluţii este lipsa practicii în educaţia economică, cunoştinţe economice insuficiente.

Din acest motiv tinerii între 18-36 ani nu au şanse să încadreze în sfera economică, antreprenorială. Tabăra economică este organizată pentru echipe formate din tineri interesaţi, implicaţi în sfera economică. În cadrul programului, tinerii vor primi experiență din viața economică, pe care-l pot folosi ulterior în viaţa reală. Elaborarea planurilor de afaceri, pe baza jocurilor de simulare. Cele mai bune planuri vor participa la Concursul planurilor de afaceri, organizat de JBC în fiecare an.

Cele mai reuşite planuri vor fi premiate şi eventual aplicate în practică. Beneficiarii direcţi al proiectului sunt participanţii, iar cei indirecţi: mediul înconjurător, deoarece participanţii, după tabăra economică vor avea un impact economic şi social favorabil.


Leaders Academy – Neaga Vlad Ionut

Proiectul Leaders Academy reprezinta un program multidirectional pentru tinerii lideri din Cluj-Napoca ce urmareste dezvoltarea continua si exponentiala a tinerilor aflati in poziţii de conducere sau cu responsabilitati prin formarea de competente reale.

Proiectul isi propune sa creeze oportunitati pentru impartasirea experientelor de invatare, voluntariat si implicare comunitara, sa ofere experiente de formare si invatare non-formala precum si promovarea valorilor europene precum toleranta, implicarea activa si participativa, diversitatea culturala si incluziunea sociala.

Educatia non-formala si participarea activa a tinerilor la viata comunitatii reprezinta cele doua directii de actiune ale proiectului, directii, care in viziunea noastra, sunt complementare si interdependente.


#defineSchool – Iosif Cristin

Școala de vară #defineSchool este o iniţiativă care îşi propune să ajute la formarea următoarei generaţii de antreprenori din IT-ul românesc. Participanții au avut parte de training-uri, discuții cu antreprenori de succes, activități recreative, seri de socializare, activităţi de teambuilding şi networking.

Cei 24 de participanţi au fost împărţiţi în 6 echipe, fiecare echipă pornind de la o idee proprie şi având sarcina de a construi un model de start-up funcţional. În fiecare zi a şcolii, participanţii au bifat cate un element esenţial din dezvoltarea unui start-up, prin intermediul training-urilor care au atins următoarele subiecte: Ideea Generation, Ideea Validation, Business Model Canvas, Customer Discovery and Segmentation, Marketing & Growth Hacking, Product Development şi Finance pentru start-up-uri. Aceștia au avut posibilitatea de a interacționa și de a învăța din experiența unui numar de 10 traineri si antreprenori de succes.